Dierbare Herinnering

Artikel 1 van 48 Volgende

Wij werken ook in opdracht, mocht je van een dierbare boom graag een tastbare herinnering overhouden neem dan gerust per mail contact met ons op. Ons email-adres is: info@jaliencozyliving.nl 

Uiteraard kunnen wij naast schalen ook andere dingen draaien, zolang de vorm rond is, is het mogelijk. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld kandelaars, potten, schaaltjes met een deksel, urnen, vazen, etc. 

In goed overleg met elkaar kijken we naar de mogelijkheden en de wensen.

***

Hieronder volgt een kleine uitleg over hoe wij een stam zagen en waarom dat eventueel belangrijk voor jou is:

Wat het belangrijkste om te weten is, dat het stuk stam in elk geval net zo lang moet zijn als dat hij dik is. In de verdere uitleg lees je waarom. 

Om het scheuren van het hout zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat de kern er uit is. 

Als je een boom zaagt is het daarom belangrijk om te weten waar je op moet letten, dit maakt het daarna voor ons eenvoudiger om er iets moois van te maken. 

Op de foto hieronder wordt aangegeven hoe een stronk het beste gezaagd kan worden. (Als je een stronk hebt, maar het niet kunt zagen, dan kunnen wij dit voor jou doen.) Het gele tussenstuk is de kern (zie foto), deze zagen wij er tussenuit zodat de kern, waar de meeste spanning in zit verdwijnt, en de kans op scheuren verkleint. Wat overblijft zijn de twee groene delen, die - als je de foto kantelt - al beide een vorm van bijv. een schaal bevatten. De lengte van de stam moet minimaal de diameter van de stam zijn. Bijvoorbeeld: Heeft de stam van je boom een diameter van 60 cm doorsnee, dan moet het stuk stam dat je afzaagt ook minimaal 60 cm lang zijn. 

Een schaal draaien vanuit een dikke schijf hout is ook mogelijk, maar levert veel meer risico op scheuren op. Dit kan evt. voorkomen worden door de kern er uit te boren en deze op te vullen met een ander stuk hout. 

Een voorbeeld verhaal over het werken met een stuk hout met een dierbare herinnering vind u HIER.

 

© 2013 - 2021 Jalien Cozy Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel